food: pasztet jaglany
Zawsze pasztety kojarzyły mi się z mięsem, jednak gdy przeszłam na wegetarianizm, moja wiedza na ich temat znacznie się wzbogaciła.
Dziś zrobiłam dla Was pasztet jaglany. Dość łatwy i zwarty do krojenia. Można go jeść w dwojaki sposób. Wspaniale pasuje do kanapek na zimno. Zwłaszcza z ogórkiem kiszonym albo chrzanem. Na ciepło znów może wkomponować się w jarski obiad z ziemniakami i surówką.
składniki :
3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (na sypko)
500 g pieczarek
3 cebule
6 suszonych pomidorów
1 pęczek natki pietruszki
2 jajka
czarny pieprz
oliwa lub olej do smażenia
1 duża starta marchew
pół czerwonej papryki
chilli,czarnuszka
Jak zrobić? :
1. Warzywa podsmażamy.Kaszę gotujemy w osolonej wodzie na sypko.Kiedy kasza i warzywa ostygną mieszamy je razem w misce i dodajemy jajka.Przyprawiamy do smaku.Z wierzchu posypujemy chilli i czarnuszką.
I gotowe!
Smacznego/ Magda - mmnoworyta.pl
22 komentarze
pięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuńale bym zjadła:)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda.. :-)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda, bardzo lubię kaszę jaglaną, więc pewnie i ten pasztet by mi zasmakował :)
OdpowiedzUsuńo takim to jeszcze nie słyszeliśmy:):)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, dla mnie kompletna nowość.
OdpowiedzUsuńThat looks so delicious!
OdpowiedzUsuńKisses from germany, Sophie♥
This is looking so delicious !
OdpowiedzUsuńGiveaway, win a pair of Esqido lashes (35$)
www.thecrimeofashion.com
Lovely post. Have a great week! xx
OdpowiedzUsuńdelicious..i want to try to make it...i really like to taste it..
OdpowiedzUsuńbeautiful pics
Mniam :) Nigdy nie jadłam takiego pasztetu, z chęcią spróbuje :)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie i bardzo smacznie!
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam czegoś takiego ;D
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę zrobić, bo mam aż nadmiar kaszy jaglanej :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie wiem co spróbuję w weekend! ;) Dzięki :D
OdpowiedzUsuńSmiley
Ja też jestem wegetarianką :) Niestety rzadko gotuję ale uwielbiam takie pasztety! Mój ostatni wynalazek to pasztet z kaszy jaglanej i duuuużo warzyw :) Pycha!
OdpowiedzUsuńwww.sylwiaszewczyk.com
Zjadłabym z wielką przyjemnością :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię kaszę jaglaną i cały czas szukam ciekawych przepisów na jej wykorzystanie. Dzięki! :)
OdpowiedzUsuńNiè pieczemy?
OdpowiedzUsuńNiè pieczemy?
OdpowiedzUsuńTego pasztetu się nie piecze? A co z surowymi jajkami w środku?
OdpowiedzUsuńCHCESZ WIĘCEJ ? ZAPRASZAM NA
https://www.facebook.com/JustynaPolskaStyle