food: pasztet jaglany

by - 18:34






Zawsze pasztety kojarzyły mi się z mięsem, jednak gdy przeszłam na wegetarianizm, moja wiedza na ich temat znacznie się wzbogaciła.
Dziś zrobiłam dla Was pasztet jaglany. Dość łatwy i zwarty do krojenia. Można go jeść w dwojaki sposób. Wspaniale pasuje do kanapek na zimno. Zwłaszcza z ogórkiem kiszonym albo chrzanem. Na ciepło znów może wkomponować się w jarski obiad z ziemniakami i surówką.



składniki :

3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (na sypko)
500 g pieczarek 
3 cebule
6 suszonych pomidorów
1 pęczek natki pietruszki
2 jajka
czarny pieprz
oliwa lub olej do smażenia

1 duża starta marchew
pół czerwonej papryki
chilli,czarnuszka


Jak zrobić? :

1. Warzywa podsmażamy.Kaszę gotujemy w osolonej wodzie na sypko.Kiedy kasza i warzywa ostygną mieszamy je razem w misce i dodajemy jajka.Przyprawiamy do smaku.Z wierzchu posypujemy chilli i czarnuszką.

I gotowe!

Smacznego/ Magda - mmnoworyta.pl






You May Also Like

22 komentarze

  1. Przepysznie wygląda, bardzo lubię kaszę jaglaną, więc pewnie i ten pasztet by mi zasmakował :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o takim to jeszcze nie słyszeliśmy:):)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy przepis, dla mnie kompletna nowość.

    OdpowiedzUsuń
  4. That looks so delicious!
    Kisses from germany, Sophie♥

    OdpowiedzUsuń
  5. This is looking so delicious !

    Giveaway, win a pair of Esqido lashes (35$)
    www.thecrimeofashion.com

    OdpowiedzUsuń
  6. delicious..i want to try to make it...i really like to taste it..
    beautiful pics

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam :) Nigdy nie jadłam takiego pasztetu, z chęcią spróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda cudownie i bardzo smacznie!

    OdpowiedzUsuń
  9. nigdy nie jadłam czegoś takiego ;D

    OdpowiedzUsuń
  10. Koniecznie muszę zrobić, bo mam aż nadmiar kaszy jaglanej :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Zdecydowanie wiem co spróbuję w weekend! ;) Dzięki :D

    Smiley

    OdpowiedzUsuń
  12. Ja też jestem wegetarianką :) Niestety rzadko gotuję ale uwielbiam takie pasztety! Mój ostatni wynalazek to pasztet z kaszy jaglanej i duuuużo warzyw :) Pycha!
    www.sylwiaszewczyk.com

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo lubię kaszę jaglaną i cały czas szukam ciekawych przepisów na jej wykorzystanie. Dzięki! :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Tego pasztetu się nie piecze? A co z surowymi jajkami w środku?

    OdpowiedzUsuń

CHCESZ WIĘCEJ ? ZAPRASZAM NA

https://www.facebook.com/JustynaPolskaStyle