food: gofr wytrawny w pastą z avocado i jajkiem sadzonym

by - 15:32


        Obiecałam na obiad zrobić gofry, tylko, że jakoś nie do końca pasowała mi koncepcja zasłodzenia się jeszcze przed deserem. Nie myślcie, że nigdy nie przyszło mi do głowy pytanie dlaczego w gofrowych budkach nigdy nie podają wytrawnych gofrów. Mimo lekkich obaw postanowiłam zaryzykować. Ten eksperyment okazał się bardzo miłym i smacznym zaskoczeniem. U mnie gofry z twarożkiem z pewnością staną się stałym urozmaiceniem.            
        Bardzo polecam!  / Magda mmnoworyta.pl


składniki :

2 jajka
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
100 ml oleju
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól, pieprz
1-2 garści tartego cheddara


Jak to zrobić ?

1.Białka jajek ubijamy na sztywno.W osobnym naczyniu miksujemy żółtka, mąkę, mleko, olej i proszek do pieczenia.Białka delikatnie łączymy z masą. Dodajemy starty ser i szczypiorek. Przyprawiamy do smaku.
Gofrownicę bardzo mocno rozgrzewamy. Nakładamy porcje ciasta i smażymy gofry do zrumienienia. Serwujemy z wytrawnymi dodatkami takimi jak pasta z avocado z suszonymi pomidorami i jajkiem sadzonym .
Całość obsypujemy startym parmezanem oraz grubo mielonym pieprzemDodajemy ulubione warzywa mogą być jak u mnie pomidor i czerwona cebula.
2.Pastę z avocado przyrządzamy w sposób: drążymy awokado kroimy suszone pomidory.Zgniatamy na gładka masę solimy pieprzymy i dodajemy osobowy soku z cytryny.
Smacznego :*

You May Also Like

28 komentarze

  1. Ale smacznie wygląda ten gofr :) Jestem ciekawa jak taki smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oszalałaś! zaraz się rzucę na monitor hihi :D

    OdpowiedzUsuń
  3. That looks so yummy
    i love the presentation too

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekawy pomysł, pomyśle i wuypróbuje!

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam mniaam zjadłabym :)
    W wolnej chwili zapraszam do mnie
    http://malwinabeczek.blogspot.com/
    Blog się spodoba? Zaobserwuj!

    OdpowiedzUsuń
  6. Nawet nie pomyślałabym żeby zrobić coś takiego ;)
    Ale faktycznie wygląda wyśmienicie. Muszę koniecznie spróbować. Może też zaskoczę mojego chłopaka czymś nowym :)

    OdpowiedzUsuń
  7. delicious..thanks for sharing the recipe
    kisses

    OdpowiedzUsuń
  8. W takim wydaniu nie próbowałam gofrów,a widać,że powinnam.

    OdpowiedzUsuń
  9. Gofrów na wytrawnie jeszcze nie smakowałam! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ciekawi mnie jak smakuje! Wyglada smacznie, chociaz nie gustuje w gofrach bo masz racje, te z budki sa za slodkie..

    www.sylwws.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  11. Wygląda przepysznie :) a awokado bardzo lubię, więc jestem pewna, że by mi posmakował :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nigdy nie jadłam gofrów w innej wersji niż na słodko, narobiłaś mi smaku tym przepisem

    OdpowiedzUsuń
  13. Z wytrawnych jadłam tylko ziemniaczane, chętnie zjem takie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. super blog i wpis! zaprasza do mnie tez obs/kom ;>

    OdpowiedzUsuń
  15. u mnie dziś z masłem orzechowym :)
    twój wygląda bardzo smacznie =)

    OdpowiedzUsuń
  16. Przyznam, że jak dla mnie to byłby dość poważny eksperyment ale to wygląda tak smakowicie, że chyba sama sobie przyrządzę takie pychotki!

    http://magdalens-blog.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  17. Really interesting post...thx for sharing! xx

    OdpowiedzUsuń
  18. W takiej postaci jeszcze gofra nie widziałam, chętnie wypróbuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń

CHCESZ WIĘCEJ ? ZAPRASZAM NA

https://www.facebook.com/JustynaPolskaStyle