Obiecałam na obiad zrobić gofry, tylko, że jakoś nie do końca pasowała mi koncepcja zasłodzenia się jeszcze przed deserem. Nie myślcie, że nigdy nie przyszło mi do głowy pytanie dlaczego w gofrowych budkach nigdy nie podają wytrawnych gofrów. Mimo lekkich obaw postanowiłam zaryzykować. Ten eksperyment okazał się bardzo miłym i smacznym zaskoczeniem. U mnie gofry z twarożkiem z pewnością staną się stałym urozmaiceniem.
Bardzo polecam! / Magda mmnoworyta.pl
składniki :
2 jajka
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
100 ml oleju
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól, pieprz
1-2 garści tartego cheddara
Jak to zrobić ?
1.Białka jajek ubijamy na sztywno.W osobnym naczyniu miksujemy żółtka, mąkę, mleko, olej i proszek do pieczenia.Białka delikatnie łączymy z masą. Dodajemy starty ser i szczypiorek. Przyprawiamy do smaku.
Gofrownicę bardzo mocno rozgrzewamy. Nakładamy porcje ciasta i smażymy gofry do zrumienienia. Serwujemy z wytrawnymi dodatkami takimi jak pasta z avocado z suszonymi pomidorami i jajkiem sadzonym .
Całość obsypujemy startym parmezanem oraz grubo mielonym pieprzemDodajemy ulubione warzywa mogą być jak u mnie pomidor i czerwona cebula.
2.Pastę z avocado przyrządzamy w sposób: drążymy awokado kroimy suszone pomidory.Zgniatamy na gładka masę solimy pieprzymy i dodajemy osobowy soku z cytryny.
Smacznego :*
28 komentarze
Ale smacznie wygląda ten gofr :) Jestem ciekawa jak taki smakuje :)
OdpowiedzUsuńoszalałaś! zaraz się rzucę na monitor hihi :D
OdpowiedzUsuńThat looks so yummy
OdpowiedzUsuńi love the presentation too
pycha!
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł, pomyśle i wuypróbuje!
OdpowiedzUsuńMniam mniaam zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńW wolnej chwili zapraszam do mnie
http://malwinabeczek.blogspot.com/
Blog się spodoba? Zaobserwuj!
Nawet nie pomyślałabym żeby zrobić coś takiego ;)
OdpowiedzUsuńAle faktycznie wygląda wyśmienicie. Muszę koniecznie spróbować. Może też zaskoczę mojego chłopaka czymś nowym :)
delicious..thanks for sharing the recipe
OdpowiedzUsuńkisses
Wygląda mega!;]
OdpowiedzUsuńW takim wydaniu nie próbowałam gofrów,a widać,że powinnam.
OdpowiedzUsuńGofrów na wytrawnie jeszcze nie smakowałam! :)
OdpowiedzUsuńPyszności!
OdpowiedzUsuńCiekawi mnie jak smakuje! Wyglada smacznie, chociaz nie gustuje w gofrach bo masz racje, te z budki sa za slodkie..
OdpowiedzUsuńwww.sylwws.blogspot.com
polecam:) / mmnoworyta.pl
UsuńWygląda przepysznie :) a awokado bardzo lubię, więc jestem pewna, że by mi posmakował :)
OdpowiedzUsuńwygląda mega apetycznie:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
też tak smakuje :) polecam /mmnoworyta.pl
UsuńNigdy nie jadłam gofrów w innej wersji niż na słodko, narobiłaś mi smaku tym przepisem
OdpowiedzUsuńZ wytrawnych jadłam tylko ziemniaczane, chętnie zjem takie :)
OdpowiedzUsuńsuper blog i wpis! zaprasza do mnie tez obs/kom ;>
OdpowiedzUsuńOczywiście zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńu mnie dziś z masłem orzechowym :)
OdpowiedzUsuńtwój wygląda bardzo smacznie =)
Mniam pyszne gofry!
OdpowiedzUsuńMmm pychota :-)
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że jak dla mnie to byłby dość poważny eksperyment ale to wygląda tak smakowicie, że chyba sama sobie przyrządzę takie pychotki!
OdpowiedzUsuńhttp://magdalens-blog.blogspot.com/
Really interesting post...thx for sharing! xx
OdpowiedzUsuńW takiej postaci jeszcze gofra nie widziałam, chętnie wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuńMmmm.. ale nam smaka narobiłaś :)
OdpowiedzUsuńSiostryAndrzejewskie
CHCESZ WIĘCEJ ? ZAPRASZAM NA
https://www.facebook.com/JustynaPolskaStyle