Ciasto marchewkowe jest wszystkim doskonale znane i bardzo lubiane:) Dzisiejsza propozycja to w zasadzie mniejsza wersja ciasta marchewkowego. Muffiny charakteryzują się mocnym korzennym aromatem, a to za sprawą przypraw takich jak: cynamon, imbir, kardamon czy gałka muszkatołowa. W smaku są pyszne, miękkie i puszyste. Oprócz tego są szybkie i proste w przygotowaniu, praktycznie nie musisz używać miksera. Składniki na ciasto wystarczy wymieszać.
A teraz spróbuj zrobić to ze mną !
składniki :
2 szklanki startej marchewki,
2 szklanki mąki (pszenna, pełnoziarnista),
1 lyzeczka proszku do pieczenia,
1 sody oczyszczonej,
2 jajka,
1/4 szklanki cukru pudru (lub inny słodzik np syrop z agawy lub cukier trzcinowy),
1 łyżeczka przyprawy do piernika,
garść zgniecionych orzechów włoskich, laskowych, migdałów (można wymieszać),
100-150 ml oleju
Jak to zrobić?
1.W jednej misce wymieszać olej + jajka. Dodać startą marchewkę. Zamieszać ( jeśli będzie bardzo gęste dodać odrobiny mleka lub wody). W drugiej misce połączyć wszystkie sypkie składniki, które następnie należy połączyć z mokrymi,delikatnie mieszając jedynie do ich połączenia się.
2.Gotowym ciastem wypełniamy foremki na muffiny (polecam formę do wypieku babeczek dzięki niej babeczki nie rozlewają się).Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 15-20 minut.
składniki na krem :
2 opakowania naturalnego serka (lekko słony) np philadelphia,
1 pomarancza,
2 łyzki cukru pudru
Jak zrobić ?
1.Jeśli masa będzie bardzo gęsta dodać sok z drugiej połowy.Następnie zetrzeć na tarce odrobinę skórki i wymieszać z powstałą masą.Jesli krem okaże się mało słodki można dosłodzić wedle uznania.
I gotowe! Smacznego :*
Pochwalcie się jakie muffiny wy pieczecie ?
38 komentarze
zawsze mnie ciekawią te ciasta czy babeczki marchewkowe! :D muszę zrobić i spróbować :p
OdpowiedzUsuńjakim aparatem i obiektywem wykonujesz zdjęcia? :)
Nikon d700 + 50 mm f/ 1.4 w tym przypadku :)
UsuńJadłam kiedyś ciasto marchewkowe i bardzo mi smakowało. Mam nadzieję, że te muffinki również bym polubiła :-)
OdpowiedzUsuńTiene una pinta deliciosa. Me encanta el dulce.
OdpowiedzUsuńNecesito como la semana pasada el empujón en el blog ¿ le puedes dar a cualquiera de las palabras rojas del post ? Un besazo guapi
http://todreamtheimpossiblemnoeliaco.blogspot.com.es/2015/12/solapa-y-borrego.html
Prosty ten sposób na te muffinki, akurat przepis na sylwestra jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńOh wow that looks so yummy darling!
OdpowiedzUsuńHappy Holidays~
xx
www.sakuranko.com
wyglądają ładnie, ale nie wiem czy by mi smakowały :P
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie, na pewno je zrobię! I piękne, klimatyczne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńWkradła się mała literówka: ,, 2 szklanki starteR marchewki" :)
Wyglądają przepysznie, myślę że może na sylwestra coś podobnego stworzę :)
OdpowiedzUsuńWyglądają ciekawie ;)
OdpowiedzUsuńThanks for the recipe. Looks yummy!
OdpowiedzUsuńwww.effortlesslady.com
Lovely post dear! Have a great week! xx
OdpowiedzUsuńSo nice dear....in love....
OdpowiedzUsuńkiss dear from MM
http://maysesmodamour.blogspot.it/2015/12/comfortable-look.html
These cupcakes look quite delicious!
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś zrobić, pysznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńMam podobny przepis na ciasto marchewkowe ;)
OdpowiedzUsuńApetyczne przekąski
OdpowiedzUsuńThis is looking so lovely !
OdpowiedzUsuńSara,
www.thecrimeofashion.com
ale cudowne CI wyszły :) muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńMm pycha;) ja uwielbiam takie z jagodami i kremem jagodowym na wierzchu ;)
OdpowiedzUsuńanitafafara.blogspot.com
loooks so tasty and cute!
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś spróbować :)
OdpowiedzUsuńale mi narobiłaś smaka :D chętnie wypróbuję przepis :-)
OdpowiedzUsuńMniam :)
OdpowiedzUsuńNa pewno przepis wykorzystam :)
sorry I helped to establish the link.
OdpowiedzUsuńyour website is very good and this article is very useful.
good luck and always success for your blogging.
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
OBAT GINJAL BENGKAK
Przepis rewelacyjny!:) Na pewno zrobię, ponieważ uwielbiam fit-slodycze :) Będą te muffiny jednak bez kremu, bo ba wynos - wraz z chlopakiem wyjeżdżam na Sylwestra ;)
OdpowiedzUsuńMniam, uwielbiam marchewkowe wypieki :)
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować ten przepis :)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie ;]
OdpowiedzUsuńwyglądają rewelacyjnie! <3
OdpowiedzUsuńAle nam narobiłaś smaka na muffinki :)
OdpowiedzUsuńSiostryAndrzejewskie
O marchewkowych jeszcze nie słyszałam, ale chętnie spróbuję je zrobić ;)
OdpowiedzUsuńmniam! ale apetyczne zdjęcia <3
OdpowiedzUsuńwww.casper-fashion.blogspot.com zapraszam do komentowania :)
uwielbiam muffinki <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciasto marchewkowe! <3 Ja zwykle robię standardowe muffinki czekoladowo waniliowe :)
OdpowiedzUsuńthis looks cute and tasty!!
OdpowiedzUsuńMniam !!
OdpowiedzUsuńCHCESZ WIĘCEJ ? ZAPRASZAM NA
https://www.facebook.com/JustynaPolskaStyle