food: gofr wytrawny w pastą z avocado i jajkiem sadzonym


        Obiecałam na obiad zrobić gofry, tylko, że jakoś nie do końca pasowała mi koncepcja zasłodzenia się jeszcze przed deserem. Nie myślcie, że nigdy nie przyszło mi do głowy pytanie dlaczego w gofrowych budkach nigdy nie podają wytrawnych gofrów. Mimo lekkich obaw postanowiłam zaryzykować. Ten eksperyment okazał się bardzo miłym i smacznym zaskoczeniem. U mnie gofry z twarożkiem z pewnością staną się stałym urozmaiceniem.            
        Bardzo polecam!  / Magda mmnoworyta.pl


składniki :

2 jajka
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
100 ml oleju
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól, pieprz
1-2 garści tartego cheddara


Jak to zrobić ?

1.Białka jajek ubijamy na sztywno.W osobnym naczyniu miksujemy żółtka, mąkę, mleko, olej i proszek do pieczenia.Białka delikatnie łączymy z masą. Dodajemy starty ser i szczypiorek. Przyprawiamy do smaku.
Gofrownicę bardzo mocno rozgrzewamy. Nakładamy porcje ciasta i smażymy gofry do zrumienienia. Serwujemy z wytrawnymi dodatkami takimi jak pasta z avocado z suszonymi pomidorami i jajkiem sadzonym .
Całość obsypujemy startym parmezanem oraz grubo mielonym pieprzemDodajemy ulubione warzywa mogą być jak u mnie pomidor i czerwona cebula.
2.Pastę z avocado przyrządzamy w sposób: drążymy awokado kroimy suszone pomidory.Zgniatamy na gładka masę solimy pieprzymy i dodajemy osobowy soku z cytryny.
Smacznego :*

You May Also Like

30 komentarze

  1. Ale smacznie wygląda ten gofr :) Jestem ciekawa jak taki smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. I absolutely adore this! Hope you have a lovely day.

    ** I'm inviting you to join Love, Beauty Bloggers on facebook. A place for beauty and fashion bloggers from all over the world to promote their latest posts!

    NEW POST: MeNow Long Lasting Lipgloss Review and Swatches

    OdpowiedzUsuń
  3. oszalałaś! zaraz się rzucę na monitor hihi :D

    OdpowiedzUsuń
  4. That looks so yummy
    i love the presentation too

    OdpowiedzUsuń
  5. Great post dear!

    http://helderschicplace.blogspot.com/2015/12/gray.html

    OdpowiedzUsuń
  6. ciekawy pomysł, pomyśle i wuypróbuje!

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam mniaam zjadłabym :)
    W wolnej chwili zapraszam do mnie
    http://malwinabeczek.blogspot.com/
    Blog się spodoba? Zaobserwuj!

    OdpowiedzUsuń
  8. Nawet nie pomyślałabym żeby zrobić coś takiego ;)
    Ale faktycznie wygląda wyśmienicie. Muszę koniecznie spróbować. Może też zaskoczę mojego chłopaka czymś nowym :)

    OdpowiedzUsuń
  9. delicious..thanks for sharing the recipe
    kisses

    OdpowiedzUsuń
  10. W takim wydaniu nie próbowałam gofrów,a widać,że powinnam.

    OdpowiedzUsuń
  11. Gofrów na wytrawnie jeszcze nie smakowałam! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ciekawi mnie jak smakuje! Wyglada smacznie, chociaz nie gustuje w gofrach bo masz racje, te z budki sa za slodkie..

    www.sylwws.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  13. Wygląda przepysznie :) a awokado bardzo lubię, więc jestem pewna, że by mi posmakował :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Nigdy nie jadłam gofrów w innej wersji niż na słodko, narobiłaś mi smaku tym przepisem

    OdpowiedzUsuń
  15. Z wytrawnych jadłam tylko ziemniaczane, chętnie zjem takie :)

    OdpowiedzUsuń
  16. super blog i wpis! zaprasza do mnie tez obs/kom ;>

    OdpowiedzUsuń
  17. u mnie dziś z masłem orzechowym :)
    twój wygląda bardzo smacznie =)

    OdpowiedzUsuń
  18. Przyznam, że jak dla mnie to byłby dość poważny eksperyment ale to wygląda tak smakowicie, że chyba sama sobie przyrządzę takie pychotki!

    http://magdalens-blog.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  19. Really interesting post...thx for sharing! xx

    OdpowiedzUsuń
  20. W takiej postaci jeszcze gofra nie widziałam, chętnie wypróbuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń

CHCESZ WIĘCEJ ? ZAPRASZAM NA

https://www.facebook.com/JustynaPolskaStyle